Organisational chart

PROVALE STAFF

THE TEAM

BOARD MEMBERS

Provale Board is composed of 11 elected members. They are all current or former players.

Robins Tchale Watchou

Former professional player until 2013

.
+ more details
Poste : Deuxième ligne
Clubs successifs :
Jusqu’en 2005 : Dschang University Rugby (université) –  Cameroun
2005-2006 : Stade aurillacois
2006-2007 : UA Gaillac
2007-2008 : FC Auch Gers
2008-2009 : Stade Français Paris
2009-2013 : USA Perpignan
Palmarès :
Finaliste du Championnat de France (2010)
Champion du Challenge Européen (2015)
Sélections : Cameroun (1), Barbarians (6)

En tant que président de Provale, Robins Tchale Watchou représente la voix des joueurs au sein des institutions françaises et internationales.

Matthew Clarkin

Former professional player

.
+ more details
Poste : Troisième ligne centre
Clubs successifs :
2003-2004 : Club Athlétique Bordeaux Bègles
2004-2010: US Montauban
2010-2016 : Union Bordeaux-Bègles
Palmarès : Champion de France de Pro D2 (2006)
Sélections : Barbarians (1)

Dossiers référents Provale : Financier / FNASS

 

Julien Candelon

Former professional player

.
+ more details
Poste : Trois-quarts aile
Clubs successifs :
1988-1995 : U.S Tournon d’Agenais
1995-1996 : C.A Villeneuve-sur-Lot
1996-1997 : SU Agen
1997-2003 : Stade toulousain
2003-2007 : RC Narbonne
2007-2012 : USA Perpignan
Depuis 2012 : Équipe de France à 7
Palmarès :
Champion de France Crabos (1999)
Champion de France Espoir (2003)
Champion de France (2009)
3ème aux Championnats d’Europe à 7 (2012)
5ème aux Championnats du Monde à 7 (2013)
Vice-champion d’Europe à 7 (2013)
Champion d’Europe à 7 (2014)
Champion d’Europe à 7 (2015)
4ème aux JO de Rio à 7 (2016)
Sélections : 2 (2005), France A, France à 7, Barbarians (1)

Dossiers référents Provale Internationaux

Antoine Battut

Professional rugby player currently playing for Bayonne since 2016

.
+ more details
Poste : Troisième ligne
Clubs précédents :
1998-2001 : US Montauban
2001-2006 : Stade Toulousain
2006-2008 : FC Auch
2008-2010 : US Montauban
2010-2014 : Racing Métro 92
Palmarès : Champion de France de Pro D2 (2008)
Sélections : France universitaire, France à 7, France A (Churchill Cup 2010).

Dossiers référents Provale : Communication et Partenariats Financier EU Athlètes

Pierre Rabadan

Former professional player

.
+ more details
Poste : Troisième ligne aile
Clubs successifs :
Jusqu’en 1998 : Pays d’Aix RC
1998-2015 : Stade Français Paris
Palmarès :
Quintuple Champion de France (2000/2003/2004/2007/2015)
Finaliste du Challenge Européen (2001/2013)
Finaliste du Championnat de France (2005)
Finaliste de la Coupe d’Europe (2005)
Finaliste de la Coupe d’Europe (2001)
Champion de France Reichel (1999)
Sélections : 2 (2004), France A, UNSS, France -19, France -21, France Universitaire, France à 7, Barbarians (10)

Tom Ecochard

Professional rugby player, currently playing for USAP since 2012

.
+ more details
Poste : Demi de mêlée
Palmarès :
Champion de France Taddei U17 (2009)
Champion d’Europe FIRA U18 (2010)

Dossiers référents Provale Reconversion

 

Safi N’Diaye

Rugby player currently playing for MHR since 2011

.
+ more details
Poste : Troisième ligne
Club précédent : Castres Olympique
Palmarès :
Double Championne de France (2005/2011)
Triple Championne de France (2013/2014/2015)
Grand Chelem (2014)
Vainqueur du Tournoi des 6 Nations (2016)
4ème aux Championnats du monde (2010)
3ème aux Championnats du Monde (2014)
Sélections : 45 

Dossiers référents Provale : Féminines, Fédérale

Laurent Baluc-Rittener

Former professional player

.
+ more details
Poste : Troisième ligne aile / centre
Clubs successifs :
2002-2005 : RC Narbonne
2005-2006 : CS Bourgoin-Jallieu
2006-2008 : RC Narbonne
2008-2013 : SC Albi
2013-2015 : US Colomiers
2015-2016 : Avenir Castanéen (31)
Depuis 2016 : FCTT
Palmarès :
Champion de France Pro D2 (2010)
Finaliste Pro D2 (2011)
Sélections : France A (2), France universitaire (3), France à 7

Dossiers référents Provale : Féminines, Fédérale, Reconversion

Benjamin Sa

Former professional player

.
+ more details
Poste : Pilier
Clubs successifs :
2001-2002 : Hong Kong
2002-2004 : CRC Madrid
2004-2006 : Racing Métro 92
2006-2010 : US Montauban
2010-2013 : Racing Métro 92
2013-2015 : Union Bordeaux-Bègles
Depuis 2015 : Rugby Club Bassin d’Arcachon
Palmarès : Champion d’Espagne (2002)
Sélections : Samoa (3)

Dossiers référents Provale : réseau joueurs îliens

Gaëlle Mignot

Rugby player currently playing for MHR since 2007

.
+ more details
Poste : Talonneuse
Palmarès :
Quadruple Championne de France (2009/2013/2014/2015)
Grand Chelem (2014)
Vainqueur du Tournoi des 6 Nations (2016)
4ème aux Championnats du monde (2010)
3ème aux Championnats du Monde (2014)
Sélections : 57
Capitaine de l’équipe de France depuis 2014. 

Dossiers référents Provale : Internationaux.

Olivier Caisso

Former professional player

.
+ more details
Poste : Deuxième ligne
Clubs successifs :
2001-2002 : RC Pertuis
2002-2003 : Bugey Olympic Club Belley
2003-2005 : FC Grenoble
2005-2007 : RC Toulon
2007-2009 : FC Auch
2009-2011 : US Colomiers
2011-2015 : CA Brive
Depuis 2015 : US Montauban
Palmarès :
Champion de France universitaire (2006 et 2008)
Demi-finaliste du championnat de France Espoirs (2006)
Sélections : France -de 21 ans, France universitaire

Dossiers référents Provale : Juridique / Santé

THE EMPLOYEES

13 staff members are currenlty working for Provale.

EXECUTIVE MANAGEMENT

Sophie Coste

CEO

Since 2017

J-F Reymond

Project Director

Since 2017.
EXECUTIVE ASSISTANT

Shirley Speziale

Administrative assistant

Since 2015

LEGAL DEPARTMENT

Amélie Guerrini

Head of department

Since 2015

Raphael VÖhringer

Legal expert

Since 2017

FISCAL DEPARTMENT

Juan-Martin Berberian

Head of finance/fiscal department

Since 2012.

PLAYER RELATIONS DEPARTMENT

Gwendoline Calvet

Player relations

Since 2005

Yannick Lacrouts

Player relations

Since 2014

DUAL CAREER AND TRANSITION DEPARTMENT

Laure Vitou

Head of dual career

Since 2015

Lucas Bouty

Dual career project manager

Since 2008

Candice Boulanger

Dual career services

Since 2017

COMMERCIAL DEPARTMENT

Marie Averland

Commercial manager

Since 2001

COMMUNICATION DEPARTMENT

Mathilde Lacrouts

Communication manager

Since 2009
Share This